Politika privatnosti i kolačići

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Kompanija  Keprom d.o.o Beograd  sa velikom pažnjom i ozbiljnošću  pristupa svojoj odgovornosti u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

Keprom d.o.o. kao urednik sajta keprom .rs (u daljem tekstu web sajt) ovim putem se obavezuje da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam lepo iskustvo korišćenja naše web stranice.  A kako biste kvalitetno i svrsishodno iskoristili vreme na našem sajtu, potrebne su nam određene informacije o Vama, koje će nam pomoći da prilagodimo sadržaj Vašem ukusu, Vašim željama i potrebama.

Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjen tekst politike ćemo objaviti na ovoj stranici.

Ova Politika zaštite privatnosti opisuje način na koji Keprom d.o.o.koristi  lične podatke posetilaca sajta keprom.rs. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika  na internetu. Web sajt možete pregledati besplatno i bez obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo koji lični podatak. Ako se odlučite  da iskoristite neku od  mogućnostis koje nudimo ( pitanje, komentar i iskustvo) nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da Vam obezbedimo traženu radnju. Od Vas tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo na najbolji mogući način realizovati Vaš zahtev: Na primer: Ako postavite pitanje na web sajtu, potreban nam je Vaš kontakt za povratnu informaciju, odnosno odgovor.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA - način i razlog

Na web sajtu se traže Vaši lični podaci samo ako želite da  koristite neku od  ponuđenih mogućnosti i  dobrovoljno popunite  formulare na našem web sajtu.

Ako posetite naš web sajt, naš web provajeder automatski beleži podatke koji uključuju IP adresu  Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice sa koje ste došli te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu  ćete biti obavešteni na svim stranicama web sajta.

Podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

PODACI KOJI SU NAM POTREBNI:

  • Domen, IP adresa
  • Vrsta browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu
  • Vreme pristupa i dužina posete
  • Strane koje posećujete
  • Ukoliko ste linkovali naš portal sa nekog drugog sajta, adresa tog sajta

U kojim slučajevima beležimo Vaše privatne podatke:

  • Postavljanje pitanja (ime i prezime, email, kontakt telefon – na koji šaljemo odgovor)
  • Ostavljanje komentara (ime i prezime, e mail, kontakt telefon – na koji šaljemo odgovor na Vaš komentar)

KORIŠĆENJE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vaši lični  podaci se koriste kako bismo Vam mogli dostaviti odgovor na postavljeno pitanje u što kraćem vremenskom periodu,. Sadržaji mailova poslatih preko kontakt forme se čuvaju na  mail serveru u sandučetu primaoca koji će biti određen da prima te mailove i tu će se čuvati godinu dana posle čega se brišu

KAKO DELIMO INFORMACIJE SA DRUGIMA

Web sajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili na bilo koji drugi način davati Vaše lične podatke  , ukoliko to nije nužno za pružanje usluge koju ste tražili.

Vaše lične podatke možemo porslediti zaposlenima  u Keprom d.o.o.  radi pruženja tražene usluge, Vaši podaci  dolaze na mail adresu unutar firme I uvid u njih ima samo zaposleno  lice  u firmi na čijem je kompjuteru podešeno da stižu mailovi sa Vaše adrese.

Keprom d.o.o. sme odati lične podatke:

  • Ako to zahteva sud;
  • Ako je potrebno radi zaštite lične sigurnosti naših korisnika. 
  • Ako je to potrebno radi zaštite javnosti od uznemiravajućih i netačnih informacija.

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Web - sajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitaka, promena nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste  zloupotrebe.

Web - sajt je na sigurnom serveru. Pridržavamo se bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja infomacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima.

Sa našeg sajta linkovi mogu voditi na druge web - sajtove. Ne snosimo odgvorrnost

 za politku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web -  sajtovima.

ŠTA JE GDPR (Opšta Uredba o zaštiti podataka)?

Uredba o opštoj zaštiti podataka / GDPR) ( Uredba ( EU) 2016/679) je uredba kojom Evropski parlament, Savet Evropske unije i Evropska komisija imaju za cilj jačati i ujednačiti zaštitu podataka zas ve pojedince unutar Evropske unije( EU). Ona popisuje dosledna pravila zaštite podataka širom Evrope i odnosi se na kompanije koje se nalaze u EU i globalnim kompanijam koje obrađuju lične podatke o pojedincima u EU. Gore navedena uredba je stupila na snagu 25.maja.2018. Godine.

Takođe, u Srtbiji se primenjuju Zako o zaštiti podataka o ličnosti ( „Sl. Glasnik RS“ 87/2018).Ovim zakonom uređuje se pravo na zaštitu fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodni protok takvih podataka, načela obrade, prava lica na koje se podaci odnose, obaveze rukovalaca i obrađivača podataka o ličnosti, kodeks postupanja, prenos podataka o ličnosti u druge države i međunarodne organizacije, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, pravna sredstva, odgovornost i kazne u slučaju povrede prava fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti, kao i posebni slučajevi obrade.

 

KAKO GDPR UTIČE NA WEB SAJTOVE?

Na osnovu uredbe koja jača privatnost podataka  o korisnicima u zemljama EU, propisuju se i zahtevaju  dodatne obaveze za sve organizacije koje se bave ličnim podacima građana EU, bez obzira gde se nalaze same organizacije.

Web - sajtovi kojji obrađuju lične podatke imaju obavezu da obezbede za svakog pojedinca, korisnika web- sajta:

  • Mogućnost uvida u njegove zapise kod pružaoca informacija (web - sajta) na zahtev
  • Brisanje svih zapisa pojedinca
  • Jasno obaveštenje na samom ulasku u sajt koji se podaci prikupljaju
  • Da li i kome se dalje se prosledjuju ti podaci
  • Koliko se ti podaci čuvaju i gde

ČUVANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Vaše podatke o ličnosti  prikupljamo i čuvamo u našoj bazi koja se nalazi na internet serveru kao i u okvirnoj email listi ( inerna baza).

KOLIKO DUGO ČUVAMO PODATKE

U nastavku ćemo Vam  navesti u kojim slučajevima, koliko dugo čuvamo podatke i gde:

  • Hosting Email- MSG/ Text – Maksimalno godinu dana
  •  Sadržaji mailova poslatih preko kontakt forme se čuvaju na  mail serveru u sandučetu primaoca koji će biti određen da prima te mailove i tu će se čuvati godinu dana posle čega se brišu.

 

POLITIKA KOLAČIĆA

Ovaj deo se odnosi na kolačiće i web strane kojima upravlja  Keprom d.o.o Beograd . Imajte u vidu da, u cilju obezbeđivanja ispravnog funkcionisanja ovog Web sajta, ponekad postavljamo male datoteke poznate kao kolačići na Vaš uređaj. Kolačić je mala tekstualna datoteka (slova i brojevi) koju web-sajt postavlja na Vaš računar, telefon ili drugi uređaj kada posećujete web-sajt, sa informacijama o Vašem kretanju na tom veb-sajtu. Kolačići se instaliraju na zahtev koji web server izdaje pretraživaču (npr. Internet Explorer, Chrome) i ne sadrži softverr ili viruse i ne može pristupiti informacijama sa hardvera korisnika. Funkcija kolačića je da osigura da web-sajt pamti vaše aktivnosti i preference (poput preferenci za prijavljivanje, jezik, veličinu fonta i druge elemente koji se prikazuju) u određenom periodu, tako da ne morate da ih unosite kad god se vratite na sajt ili prelazite sa jedne strane na drugu.

Korišćenje kolačića

Kolačići predstavljaju deo funkcija našeg web-sajta, čija je glavna svrha unapređenje i olakšavanje Vašeg iskustva na našem web-  sajtu. Pamćenje Vaših korisnički aktivnosti i Vašim utvrđivanjem, korišćenje kolačića održava napore Keprom d.o.o Beograd   da Vam pruži najbolje usluge.

Pored toga, informacija prikupljene u kolačićima nam omogućavaju da unapredimo Web-  sajt i prilagodimo njegov sadržaj preferencama korisnika i individualnim potrebama, da unapredimo rezultate pretrage, da održimo i unapredimo funkcionalnost i performanse web-  sajta.

Kolačići koji se koriste na web - sajtu su, u svim slučajevima, privremene prirode i koriste se isključivo za unapređivanje efikasnosti poslednjeg prenosa. Kolačići koji se koriste na Web- sajtu su isključivo povezani sa anonimnim korisnicima i njihovim računarima i ne pružaju lične podatke o korisnicima.

Kolačići koje web - sajt koristi se neće koristiti u bilo koje druge svrhe osim onih koje su navedene.

Koje vrste kolačića se koriste na ovom web sajtu?

Naš Web  -sajt koristi sledeće vrste kolačića:

  • Standardni neophodni kolačiči

Standardni ili neophodni  kolačiči  su kolačići koji omogućavaju osnovno funkcionisanje web -sajta i kao takvi su neophodni za samo funkcionisanje našeg web -sajta

  • Statistički kolačići

Kompanija  keprom.rs  koristi statističke kolačiće kako bi  analizirali kako psoetioci koriste web - sajt radi poboljšanja funkcionalnosti sajta

  • Marketing kolačići

Ove kolačiće koristimo za prikazivanje reklama i sadržaja, uključujući one koje su prilagođene Vašim interesovanjima.

  • Kolačići za društvene mreže

Ovi kolačići omogućavaju interakciju sa društvenim mrežama (Facebook, Twitter, itd.) što povećava interaktivnost web stranice i njenu pristupačnost korisniku.

Ovi kolačići mogu obrađivati podatke kao što su broj sadržaja koji se dele preko društvenih mreža, postojanje vašeg naloga na društvenoj mreži, praćenje vašeg pretraživanja web stranica itd. Ove funkcije rade na aplikacijama trećih strana koje su integrisane u našu web stranicu. Društvena mreža koja obezbeđuje ovo aplikaciono dugme, verovatno preko njega može da vas identifikuje, čak i ako prilikom posete naše web stranice niste koristili ovo dugme. Ova vrsta aplikacionog dugmeta može omogućiti dotičnoj društvenoj mreži da prati vaše pretraživanje na našoj web stranici samo na osnovu činjenice da je vaš nalog u toj društvenoj mreži bio aktiviran na vašem uređaju  dok ste pregledali našu web stranicu.

Preporučujemo da pročitate pravilnike o zaštiti privatnosti ovih društvenih mreža da biste saznali više o načinima upotrebe podataka koji se mogu prikupiti preko ovih aplikacionih dugmadi, posebno u reklamne svrhe. Konkretno, ovi pravilnici o zaštiti privatnosti moraju vam omogućiti da izrazite svoje želje u ovim društvenim mrežama, posebno postavljanjem vaših korisničkih naloga za svaku od ovih mreža.

Za korišćenje i čuvanje ovih kolačića potrebna je vaša saglasnost.

Ko koristi informacije sadržane u kolačićima?

Informacije koje se čuvaju u kolačićima na našem web - sajtu koristimo samo mi, sa izuzetkom onih kolačića koji su nadalje naznačeni kao "kolačići treće strane", koje koriste i održavaju eksterna tela koja nam pružaju usluge koje zahtevamo da bismo unapredili naše usluge i korisničko iskustvo tokom korišćenja Web sajta.

 Kako da onemogućim i izbrišem korišćenje kolačića?

Možete kontrolisati i/ili izbrisati, ograničiti ili blokirati kolačiće sa ovog web -  sajta u bilo kom trenutku modifikovanjem konfiguracije pretraživača. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na Vašem računaru i možete podesiti većinu pretraživača tako da se kolačići ne postavljaju. Međutim, ako to uradite, možda ćete morati manuelno da podešavate neke preference svaki put kada posetite web -  sajt i neke usluge i funkcionalnosti možda neće raditi.

Iako je konfiguracija svakog pretraživača različita, konfiguracija kolačića se obično sprovodi u meniju "Preference" ili "Alati". Za više informacija o konfiguraciji kolačića u vašem pretraživača, pogledajte "Help" meni u vašem pretraživaču.

Kako da izbegnem korišćenje kolačića na ovom web - sajtu?

Ako želite da izbegnete korišćenje kolačića na ovom Web - sajtu, prvo ćete morati da onemogućite kolačiće u svom pretraživaču. Imajte u vidu sa ukoliko odlučite da onemogućite kolačiće nećete imati prednost svih naših funkcija i možda nećete moći da pristupite određenim funkcijama našeg web -sajta.

 

OBAVEŠTENJE O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI

Podaci o Rukovaocu

KEPROM  D.O.O  BEOGRAD
ul. Glavna br. 18,  Lok. 5, Beograd - Zemun
MB: 06746284
PIB: 101823576
Zakonski zastupnik :  direktor  Darko Golubović
Kontakt:: 062/8051 828

PODACI O LIČNOSTI KOJI SE OBRAĐUJU

- ime I prezime korisnika

- kontakt telefona i e - mail  adresa korisnika

 Primaoci podataka o ličnosti:

            Keprom  d. o. o Beograd  ima pravo da podatke o ličnosti koji se odnose na lice prosledi:

  • Članovima svojih organa, svojim članovima, zaposlenima kod  rukovaoca
  • Državnim organima i licima koji zbog prirode posla koji obavljaju moraju imati pristup takvim podacima.

 

PRAVA NAŠIH KUPACA I KORISNIKA O NJIHOVIM PODACIMA O LIČNOSTI

Za nas je važno da Vam obezbedimo vaša prava u vezi sa vašim podacima o ličnosti; iz tog razloga želimo da Vas obavestimo da, u skladu sa primenljivim, imate sledeća prava:

  • Pravo na informacije o obradi vaših ličnih prava i pravo na pristup podacima o ličnosti: imate prava da od nas dobijete, na zahtev i besplatno, potvrdu da vaši podatke o ličnosti prikupljamo i obrađujemo ili ne prikupljamo i ne obrađujemo, zajedno sa svim obaveznim informacijama predviđenim zakonom. Možete iskoristiti ovo pravo slanjem pisanog i datiranog zahtev, koji potpišete i naznakom da li želite da pošaljemo te informacije na određenu adresi ili preko servisa za korespondenciju.
  • Pravo intervencije nad podacima o ličnosti: imate pravo, na zahtev i besplatno, na ispravku, ažuriranje, blokiranje ili brisanje podataka o ličnosti koji nisu u skladu sa zakonskim zahtevima, naročito nepotpunih ili netačnih podataka o ličnosti, kao i na konverziju podataka o ličnosti u anonimne podatke. Svaka od ovih aktivnosti takođe uključuje obaveštavanje trećih strana kojima su vaši podaci o ličnosti obelodanjeni o ovim aktivnostima. Možete iskoristiti ovo pravo slanjem pisanog i datiranog zahtev, koji potpišete i naznakom da li želite da pošaljemo te informacije na određenu adresi ili preko servisa za korespondenciju.
  • Pravo na uvid u podatke povezane sa vama (uključujući pravo provere, čitanja, slušanja podataka, pravljenje napomena)
  • Pravo na kopiju podataka o ličnosti, pri čemu je kupac dužan da snosi neophodne troškove pripreme i isporuke kopija podataka.
  • -Pravo na reklamaciju: imate pravo na reklamaciju, u svakom trenutku, na na obradu bilo kojih vaših podataka o ličnosti. Takođe, imate pravo da uložite žalbu u bilo kom trenutku, besplatno i bez opravdanja, na obradu vaših podataka o ličnosti direktno u marketinške svrhe ili obelodanjivanje trećoj strani za potrebe ovog ugovora. Možete iskoristiti ovo pravo slanjem pisanog i datiranog zahtev, koji potpišete i naznakom da li želite da pošaljemo te informacije na određenu adresi ili preko servisa za korespondenciju.
  •  Pravo na prekid i privremeni raskid obrade ako se protivite tačnosti, potpunosti i ažuriranosti podataka, kao i pravu da se takvi podaci označe kao osporeni, dok se ne utvrdi njihova tačnost, potpunost i ažuriranost.
  • Pravo na nepodnošenje na individualnu odluku: imate pravo da zahtevate i dobijete povlačenje ili otkazivanje bilo koje odluke koja proizvodi zakonske posledice za vas ili pogoršava vašu poziciju i koja se usvaja isključivo na osnovu podataka o ličnosti koji se obrađuju automatskim sredstvima i koji su predviđeni za procenu nekih aspekata vaše ličnosti (radni kapacitet, bezbednost, kreditni kapacitet, itd.).
  •  Pravo obraćanja sudu: bez ikakvog ograničavanja pravo da uputite žalbu nadzornom organu, imate pravo da se obratite sudu za odbranu prava koja su garantovana zakonom a koja su prekršena.
  •  Pravo na brisanje (”pravo na zaboravljanje”): imate pravo da zahtevate, u bilo kom trenutku, besplatno, brisanje vaših podataka o ličnosti ako takvi podaci o ličnosti više nisu potrebni u vezi sa potrebama za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni i u svim slučajevima predviđenim odgovarajućim propisima.
  •   Pravo na obraćanje službeniku Kompanije za zaštitu podataka o ličnosti: Ako je to primenljivo u skladu sa zakonima o zaštiti podataka Republike Srbije, imate pravo da se obradite službeniku Kompanije za zaštitu podataka o ličnosti u pogledu svih pitanja povezanih sa obradom vaših podataka o ličnosti, kao i za ostvarivanje vaših prava kako je predviđeno zakonima o zaštiti podataka Republike Srbije.

 

Možete stupiti u kontakt sa nama upotrebom sledećih kontakt podataka:

KEPROM DOO BEOGRAD

ul. Glavna 18, Zemun

Matični br. 06746284, PIB 101823576             

 Br. računa 265-1100310002293-57, Raiffeisenbank, Beograd

Top